Een indruk van de workshops die tijdens de afgelopen editie zijn aangeboden? Zie hier de workshops van 2018:
Workshop skateboarden Area 51 Bij de workshop skateboarden krijg je les van de professionele en enthousiaste skateboardleraren van Area 51 skatepark. Een eigen skateboard mag je meenemen maar is niet nodig, we hebben professionele boards en bescherming te leen. Nog nooit op een skateboard gestaan? Geen probleem, we leren je dit op een veilige manier. Al wel wat ervaring met een skateboard? Onze leraren hebben meer dan genoeg tips, waardoor je nog beter wordt!
De wereld van drones Heb jij al wel eens met een mini-drone gevlogen? Is het jouw droom om drone piloot te worden? Dan mag je deze workshop eigenlijk niet missen! Samen gaan we een parcours maken voor een te gekke drone race. Jij bent zowel ontwerper als racer. Na deze workshop weet je dan ook veel meer over drones!
Speksteen bewerken Vanuit een ruw stukje speksteen ga je een mooie handsteen of hanger maken. Eerst ga je op zoek naar de vorm in de steen, daarna ga je de steen bewerken tot die vorm zichtbaar wordt. De zachte steensoort is makkelijk te bewerken met verschillende gereedschappen. Als je tevreden bent over de vorm ga je de steen polijsten door steeds fijner schuurpapier te gebruiken. Voor een mooie glans wrijven we de steen in met bijenwas.
Bouw je eigen website Bouw stap voor stap je eigen website met HTML en CSS.
Groenkids: afwasmiddel maken Wist je, dat je je eigen afwasmiddel kunt maken van klimop, zeepkruid of de wortels van een varen? We gaan aan de slag en jij maakt je eigen (af)wasmiddel en neemt het mee naar huis. Kijken wat je ouders straks zeggen!
Word een Virtual Reality ontwerper! In deze workshop mag je met je team een eigen Virtual Reality stormbaan-race-omgeving bouwen én spelen in het Enversed Virtual Reality center! Na het ontwerpen en maken van de omgeving kan elk team het tegen elkaar opnemen in het eigen ontworpen level. De workshop begint met wat uitleg over level-design & de keuze mogelijkheden voor jullie level. Daarna kan je met je groep aan de slag en al testend het level in Virtual Reality bouwen.
Workshop POPEIgewijs POPEIgewijs start bij het begin. Passie, dat vuurtje van binnen, start met een kleine ‘spark’. POPEIgewijs is er om die vonk aan te wakkeren. Dat wordt niet gedaan door enkel het aanleren van een instrument; POPEI is namelijk benieuwd naar wat jíj in te brengen hebt in muziek. Wat is jouw aandeel? Waar word jij enthousiast van en hoe kan je dat -samen met je leeftijdsgenoten- maken?
Programmeer je viking-schip door de woeste storm Geen workshop voor landrotten! Met houten zeilschepen gaan we in een ochtend een vikingrace houden. Je krijgt per team een eigen houten viking schip, die voorzien is van twee micro:bits. Na een introductie in het programmeren, rollen we de zee uit in de werkplaats van de Tech Playgrounds en worden verschillende obstakels in stelling gebracht om jouw boot uit koers te brengen. Voorkennis is niet nodig, en mocht je juist al wel ervaring hebben: dat hebben onze docenten ook. die dagen je dus wel uit.
Daag je eigen lego-robot uit met een zelfgebouwde brug Zin om lekker met lego te bouwen én te leren programmeren? Doe dan mee aan de workshop in de werkplaats van de Tech Playgrounds. Je gaat samen een lego-robot bouwen, die je zelf kan besturen. Maar, we gaan de robots ook aan het werk zetten. In de werkplaats mag je een grote brug van hout bouwen, waar je de robot overheen gaat sturen. Kennis van programmeren is niet nodig, de docenten helpen je op weg!
Hoe maak je een film? Tijdens de workshop krijg je uitleg over een storyboard, cameragebruik, standpunten en montage. Ook leer je de stappen die er genomen moeten worden om een film te maken. Je krijgt een korte filmdemonstratie op één van onze filmsets. Hierin laten we zien wat er allemaal mogelijk is met standpunten en cameragebruik en wat voor invloed die op je film kunnen hebben. We sluiten de workshop af met het bekijken van een korte film. Door Broet.
Leren programmeren Wist je dat je makkelijk zélf kunt leren programmeren? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met Scratch waarbij jezelf een game of animatie maakt. Je maakt kennis met de eerste beginselen van programmeren. Ben je hier al mee bezig? Dan helpen we je verder bij de vervolgstappen. Door de Bibliotheek Eindhoven.
De huid van mijn huis Elk huis heeft, net als ons lichaam, een huid die ons beschermt tegen onder andere wind, regen en zon. Hoe een gevel eruit ziet is per woning verschillend. Het ene huis is van buiten bekleed met baksteen, het andere met hout. Hoeveel ramen en deuren er in een huis zitten, verschilt per ontwerp. Tijdens de workshop ga je je eigen gevel ontwerpen. Na het beplakken en inkleuren knip je de gevels uit en plaats deze voor een maquette. Door Architectuurlessen.
Workshop grafisch ontwerp: ontwerp je eigen sticker! Maak je eigen sticker met de vinylsnijders van de bibliotheek! We gaan aan de slag met het ontwerpen van een unieke sticker door met de computer te leren tekenen. De resultaten worden na de workshop tentoongesteld.
Workshop vloggen Hallo, word jij een van de vloggers van WEET IK VEEL? Samen gaan we aan de slag. we gaan je verhaal bedenken en vertellen. Je leert hoe je jezelf en anderen filmt en we nemen gelijk een 'WEET IK VEEL'-vlog op die online komt!
Plastival Recyclen is goed voor het milieu. Hoe meer plastic verpakkingsafval we gescheiden inleveren of opruimen, hoe beter dit is voor ons allemaal op de wereld. het thema van het project Plastival is “cook into something new”. Plastival legt de link naar koken. Plastic is het recept en de maaltijd zijn de producten die eruit komen. Zo gaan wij op de manier van koekjes bakken een product maken van afval plastic. Plastival wil zoveel mogelijk kinderen inspireren om zelf goed na te denken over ons zwerfafval probleem.
Stopmotionfilmpje maken Tijdens de workshop van Natlab door Plaza Futura maak je samen met andere kinderen van oude schroeven, moertjes, spijkers, houtjes, touwtjes, radartjes, etc. een fantasiemachine. In een stopmotionfilmpje gaat alles draaien, verschuiven, bewegen en komt jullie machine tot leven!
Bouwen met bamboe Jouw ruimtelijk en technisch inzicht wordt in deze workshop zwaar op de proef gesteld. Na een onderzoek naar het stabiel maken van een constructie, wordt je gevraagd diverse ruimtelijke modellen met elkaar te koppelen. Met bamboe en elastiek geef je in groepjes deze constructie vorm. het doel is om zo hoog mogelijk te bouwen, wat een leuk competitie-element met zich meebrengt. workshop door Architectuurlessen.
Green screenworkshop Heb je altijd al tussen de sterren willen zweven of een ruimteschip willen besturen? Tijdens deze workshop gaan we de ruimte in! een green screen wordt in veel films gebruikt om iemand in een omgeving te plaatsen waar hij eigenlijk niet kan zijn. Natlab door Plaza Futura leert je hoe deze filmtechniek werkt.
Samen tekenen aan de (ruimtelijke) stad In deze workshop ontdek je een speciale manier van tekenen. Je wordt meegenomen in het maken van je eigen ruimtelijke tekening. daarna worden alle tekeningen samengevoegd en vormen ze een groot kunstwerk van een fictieve stad. Door Archictuurlessen.
Workshop vacuüm boten bouwen We starten met de film ‘de uitvinders en het verborgen oog’ waar we kennismaken met Luc, een verstekeling op de boot. Daarna maken we zelf een vrachtschip of piratenschip met behulp van een vacuüm vormmachine. Deze ga je daarna helemaal oppimpen zodat hij ook echt kan varen en er super gaaf uit komt te zien!